Lauko sezonas atidarytas! Kiek stiklainių pomidorų ir cukinijų jau pagaminote? Bet būna, kad nėra jėgų ištverti iki žiemos. Kai norite dabar patiekti pikantišką sūrų užkandį prie stalo. Išeitis yra gruziniškai sūdyti agurkai su prieskoniais. Šiandien kalbėsime apie juos.
Kuo skiriasi mūsų užkandis nuo paprastų sūdytų agurkų? Žalumynai, prieskoniai ir vėl prieskoniai. Gruziniški agurkai yra tokie kvapnūs, kad neįmanoma jiems atsispirti. Pakankamai traškūs jau kitą rytą po gaminimo!
Jums reikės:
- Agurkai 1 kg
- Druska 0.75 šaukšto
- Cukrus 1 šaukštelis
- Kuminas 0,5 šaukštelio
- Aitrieji pipirai 0,5 šaukštelio
- Česnakai 3 skiltelės
- Kalendra kelios šakelės
Gaminimas:
Norėdami, kad užkandis būtų dar kvapnesnis, rekomenduojame prieskonius paruošti patiems. Norėdami tai padaryti, sutrinkite kuminą su aitriaisiais pipirais, cukrumi ir druska. Viską gerai išmaišykite.
Nuplaukite ir supjaustykite jaunus agurkus juostelėmis. Perkelkite juos į plastikinį indą su dangčiu. Išspauskite česnaką ant agurkų, pabarstykite prieskoniais. Nusiųskite ten susmulkintus žalumynus.
Uždarykite plastikinį indą su dangčiu, suplakite, kad viskas susimaišytų. Agurkus bent nakčiai palikite šaldytuve. Idealiu atveju turėtų praeiti diena.
Siūlome išbandyti ir kitą receptą!
Nepaprastai skanūs marinuoti agurkai. Iki žiemos gali ir nelikti!
Marinuoti agurkai yra skanūs, tačiau sunkiai paruošiami. Kol sterilizuosite stiklainius, viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad viskas pavyktų.
Todėl mes siūlome jums receptą, kuriame nėra visų šių bėdų. Ir agurkai išlieka traškūs, švelnūs, rauginti agurkai. Virimui naudojami tik natūralūs ingredientai. Kulinarijos naujovė.
MARINUOTI AGURKAI
Jums reikės:
- 1 kg agurkų
- krapų
- 3 lapai krienų
- 3 ąžuolo lapai
- 2 vyšnios lapai
- 2 juodųjų serbentų lapai
- 3 lauro lapai
- 6 žirneliai juodųjų pipirų
- 3 gvazdikėliai
- 1 česnako galva
- 1 aitriojo pipiro ankštis
- 4 šaukštai druskos
- 2 šaukštai garstyčių miltelių
Gaminimas:
Į 3 litrų stiklainio dugną sudėkite žoleles, prieskonius, paprikas ir česnaką.
Tada stiklainį iki viršaus užpildykite agurkais kuo sandariau. Pasirinkite nepernokusius agurkus, kurių vidutinis dydis yra vienodas.
Paruoškite sūrymą: 2 litrus vandens užvirkite su 4 šaukštais druskos. Verdančiu marinatu užpilkite agurkus.
Norėdami, kad stiklainis neskiltų, naudokite gudrybę: įdėkite metalinį šaukštą į vidų taip, kad jis liestų abi stiklainio puses, tada viskas liks nepažeista. Uždarykite stiklainį su guminiu dangčiu ir palikite dvi dienas.
Fermentacijos metu atsiras putos, kurias reikės pašalinti. Po dviejų dienų į agurkus įpilkite 2 šaukštus garstyčių miltelių. Dar kartą uždarykite stiklainį, suplakite, kad garstyčios gerai susimaišytų su sūrymu, ir palaukite dar 6 valandas.
Po šio laiko supilkite sūrymą į puodą, virkite 5 minutes. Ir vėl tuo pačiu būdu užpilkite verdančius agurkus. Tada galite užsukti tvirtą dangtelį.
Šis skanių marinatų receptas jau buvo išbandytas. Agurkai gali stovėti visą žiemą, o vėsioje vietoje – net dvi, išlaikant visą skonį.