Idealiai tinka greitiems priešpiečiams ar užkandžiui.
Ingredientai
- Ryžiai – 100 g,
- Šiltas pienas – 300 ml,
- Kiaušiniai – 1 vnt.,
- Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai,
- Šviežios mielės – 1 šaukštelis,
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas,
- Miltai – 500 g,
- Druska – pagal skonį.
Gaminimo eiga
Nuplautus ryžius sumalkite maisto smulkintuvu, įpylę pieno. Gausite ryžių pieną. Į ryžių pieną įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir plakite šluotele. Tada suberkite šviežias mieles, cukrų ir druską, vėl išmaišykite.
Suberkite miltus, ir išminkykite stiprią ir elastingą tešlą. Uždenkite folija ir palikite 20 minučių pakilti.
Tešlą padalykite į 2 lygias dalis (ar daugiau, jei norite mažesnių duonelių) ir kiekvieną iškočiokite į plokščią apskritimą.
Duoneles kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Paplotėliai iškils, viduje liks vietos įdarui. Patiekti galite arba kaip garnyrą, vietoje duonos, arba galite įdaryti bet kokiu norimu įdaru (pvz., apkepintomis daržovėmis ir sūriu) ir patiekti kaip užkandį.
Skanaus!