Jei nenorite kepti cukinijos, o kiti receptai atrodo labai sudėtingi, nesijaudinkite, yra išeitis! Traškios cukinijų lazdelės su sūriu yra tai ko jums reikia. Jokių keptuvių ir ilgai stovėti prie viryklės! Skanu tiek karštos, tiek šaltos.
ORKAITĖJE KEPTOS CUKINIJŲ LAZDELĖS
Šiandien papasakosime apie du paprastus cukinijų receptus orkaitėje. Šie patiekalai yra skanūs, sveiki ir dietiniai.
Sultingi, kvapnūs užkandžiai su traškia pluta yra atradimas tiems, kurie laikosi dietos. O paragauti norės visi.
Cukinijos su prieskoniais
Jums reikės:
- 3-4 jaunos cukinijos
- 1 šaukštelis paprikos
- 3 skiltelės česnako
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis aliejus
- 50 g kieto sūrio
Gaminimas:
Cukinijos supjaustomos į 5 cm ilgio riekeles, sudėkite jas į dubenį, įberkite druskos, įpilkite augalinio aliejaus.
Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, prieskonius, tarkuotą sūrį ir supjaustytą česnaką. Šiame mišinyje pamirkykite cukiniją ir padėkite ant kepimo skardos.
Kepkite cukinijas orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 15-20 minučių.
Patiekite karštą užkandį su grietine ar jogurto padažu. Gero apetito!
Traškios cukinijų lazdelės
Jums reikės:
- 2-3 jaunos cukinijos
- 1 šaukštelis druskos
- 1 valgomasis šaukštas miltų
- 1 valgomasis šaukštas džiūvėsėlių ar sezamo sėklų
- 2 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- 0,5 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio
- 0,5 šaukštelio ciberžolės
- 0,5 šaukštelio sauso česnako
Gaminimas:
Supjaustykite cukiniją į mažas riekeles. Pabarstykite druska ir leiskite pastovėti 15 minučių. Išpylę skystį, pašalinkite likusią drėgmę popieriniu rankšluosčiu.
Sudėkite cukinijas į maišą ir sumaišykite su miltais.
Džiūvėsėlius ar sezamą sumaišykite su prieskoniais.
Sumaišykite kiaušinius su grietine ir žiupsneliu druskos.
Cukiniją pamerkite į kiaušinį po vieną, tada gerai apvoliokite į džiūvėsėlius.
Cukiniją dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, 15 minučių. Jei jūsų orkaitėje nėra ventiliatoriaus, kepkite cukinijas 5–7 minutes iš vienos pusės, tada ištraukite, apverskit ir kepkite dar 5 minutėms.
Traškios cukinijų lazdelės skaniausios yra su grietine ar česnako padažu!