Jei nesinori cukinijų įdaryti mėsa, o kiti receptai atrodo labai sudėtingi, nesijaudinkite, yra išeitis! Tai traškios cukinijų lazdelės su sūriu. Jokio aliejaus ir ilgo stovėjimo prie viryklės! Užkandis, kuris skanus tiek karštas, tiek šaltas.
CUKINIJŲ LAZDELĖS ORKAITĖJE
Šiandien pasakosime apie du paprastus cukinijų receptus. Šie patiekalai yra skanūs, sveiki ir nekenkia figūrai.
Sultingos, aromatingos lazdelės su traškia plutele yra palaima tiems, kurie laikosi dietos.
Cukinijų lazdelės
Jums reikės:
- 3-4 nedidelių cukinijų
- 1 šaukštelio paprikos miltelių
- 3 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio aliejaus
- 50 g kietojo sūrio
Gaminimas:
Supjaustykite cukiniją į 5 cm ilgio lazdeles, apibarstykite druska.
Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, prieskonius, tarkuotą sūrį ir maltą česnaką. Apvoliokite cukinijas šiame mišinyje ir išdėliokite ant kepimo skardos.
Kepkite cukinijas orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 15-20 minučių.
Patiekite užkandį dar karštą su grietinės arba jogurto padažu. Skanaus!
Traškios cukinijų lazdelės džiūvėsėliuose
Jums reikės:
- 2-3 nedidelių cukinijų
- 1 šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- 1 valgomojo šaukšto džiūvėsėlių ar sezamo sėklų
- 2 kiaušinių
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- 0,5 šaukštelio rytietiškų prieskonių
- 0,5 šaukštelio ciberžolės
- 0,5 šaukštelio sauso česnako
Gaminimas:
Cukinijas supjaustykite lazdelėmis. Pabarstykite druska ir palikite stovėti 15 minučių. Praėjus šiam laikui, nupilkite skysčio perteklių ir nusausinkite likusią drėgmę popieriniu rankšluosčiu.
Suberkite cukinijas į maišelį ir sumaišykite su miltais.
Džiūvėsėlius arba sezamo sėklas sumaišykite su prieskoniais.
Kiaušinius išplakite su grietine ir žiupsneliu druskos.
Pamirkykite cukinijų lazdeles kiaušinio plakinyje, tada gerai apvoliokite džiūvėsėliuose.
Išdėliokite apvoliotas lazdeles ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių apie 15 minučių.
Patiekite traškias cukinijų lazdeles su grietinės arba česnako padažu. Skanaus!
Šis sveikas, nekaloringas užkandis yra paprastas ir labai greitai paruošiamas: supjaustyti, apvolioti, iškepti – ir viskas!