Ar žinojote, kad skanius čeburėkus galima iškepti ir neminkant tešlos?
Tie, kurie mėgsta sultingus ir skanius pyragus, turėtų atkreipti dėmesį į šį receptą. Juk patiekalas yra labai skanus. Norint jį paruošti, nereikia minkyti ir kočioti tešlos, tam skirti laiko ir sutepti daugybę indų, kaip paprastai būna, gaminant maistą.
Jums reikės:
- Pitos arba lavašo
- maltos mėsos arba sojų faršo, 500 g
- svogūno, 1 vnt.
- druskos, pipirų, augalinio aliejaus.
Gaminimo eiga:
- Faršą būtina paruošti pagal skonį įdedant svogūnų ir prieskonių (jei ruošiate su sojų faršu, jį užplikykite ir palikite 15-20 min pabrinkti, tada nusunkite ir toliau ruoškite kaip įprastai ruoštumėte mėsą).
- Jums reikia paimti lavašo lapą ir iš jo iškirpti norimo dydžio apskritimus.
- Tada dėkite įdarą į lavašo vidurį ir užlenkite kraštus.
- Tokie pyragaičiai turi būti kepami aliejuje, kol pagels.
- Taip pat galite pakeisti įdarą savo nuožiūra. Pavyzdžiui, į jį galite įdėti mėgstamo sūrio, dalį mėsos keisti daržovėmis ir pan.
- Lavašą galima suvynioti į trikampį ir taip paruošti nedidelius vieno kąsnio pyragėlius su įdaru pagal skonį.
- Telieka mėgautis šio paprasto patiekalo skoniu ir sultingumu! Puikiai tiks kaip užkandis, pagrindinis patiekalas prie salotų ar prie sriubos.
Skanaus!