Sunku rasti žmogų, kuriam nepatinka beliašai. Dieta yra gerai, tačiau kartais norisi palepinti save kažkuo iš močiutės kulinarijos knygos. Šiam tikslui puikiai tinka beliašai su kefyru.
Kodėl jie tinginių? Norint juos paruošti, jums nereikia minkyti tešlos. Jie ruošiami ta pačia paprasta technologija, kaip ir blynai su įdaru. Svarbiausia čia griežtai laikytis tešlos ingredientų proporcijų. Beliašai gaunasi purūs ir lengvi, kaip blynai.
Jums reikės:
- Kefyro 500 ml
- Kiaušinio 1 vnt.
- Kvietinių miltų 200 g
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Svogūno 1 vnt.
Gaminimas:
Supilkite soda į kefyrą ir palikite 7 minutes. Per tą laiką medžiagos sureaguos ir skystis pradės putoti.
Kiaušinius išplakite su druska ir sumaišykite su kefyru. Tada dalimis suberkite miltus ir išmaišykite tešlą kaip blynams.
Paruoškite įdarą beliašams: faršą išmaišykite su druska, smulkintu arba tarkuotu svogūnu ir juodaisiais pipirais.
Pusantro šaukšto tešlos įdėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Iš karto ant viršaus uždėkite maltos mėsos, kaip nuotraukoje.
Ant maltos mėsos užpilkite dar šiek tiek tešlos, uždenkite keptuvę ir kepkite 4 minutes. Tada apverskite ir kepkite dar dvi minutes be dangčio. Beliašai paruošti!