Šiandien papasakosime, kaip ruošiami purūs pyragaičiai. Tai gana įdomus receptas, kuriam nereikia specialių įgūdžių ar brangių ingredientų. Į vidų galite dėti absoliučiai bet kokį įdarą: pyragaičiai bus skanūs ir saldūs, ir sūrūs.
Galite juos kepti keptuvėje arba orkaitėje. Nors orkaitėje rezultatas gausis šiek tiek geresnis. Keptuvėje pyragaičiai gali nepakilti tiek, kiek norite.
Purūs pyragaičiai
Jums reikės:
- 800 g miltų
- 500 ml kefyro
- 1 kiaušinio
- 40 g sviesto
- 50 ml augalinio aliejaus
- 2 šaukštų cukraus
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 1 valgomojo šaukšto sodos
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinį, druską, cukrų ir sodą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Dėl sodos ir kefyro sąveikos tešla bus pripildyta burbuliukų. Po 5 minučių į skystį įpilkite augalinio aliejaus ir vėl sumaišykite.
Po to miltus reikia sumaišykite su minkštu sviestu, kol gausite kalną trupinių. Supilkite juos į skystą tešlos dalį ir išmaišykite. Tada minkykite tešlą, kol ji taps minkšta ir elastinga.
Proceso metu gali tekti pridėti dar šiek tiek miltų. Kai tešla nebelips prie rankų, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
Po pusvalandžio iš šios tešlos jau galima formuoti pyragėlius. O kol tešla stovi, tas 30 minučių galima skirti įdaro ruošimui. Įdaras gali būti troškinti kopūstai, malta mėsa arba mėgstama uogienė. Tinka bet koks įdaras, rinkitės tai, kas jums labiausiai patinka.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite pyragaičius apie 30 minučių. Mes abejojame, ar šie pyragaičiai išsilaikys iki rytojaus ryto, nes šie kepiniai nepalieka abejingų.
Tikimės, kad jums patiks naudoti šią tešlą pyragaičiams. Skanaus!