Šiandien mes papasakosime savo skaitytojams, kaip gaminami baklažanų ritinėliai. Mėgstančius naujienas šis patiekalas nepaliks abejingų. Jį svečiai kiekvieną kartą pasitinka su ovacijomis! Tačiau reikia būti atsargiems: baklažanų suktinukai sukelia priklausomybę. Gaminant juos nėra nieko sudėtingo, bet jie gaunasi labai skanūs.
Baklažanų ritinėliai
Jums reikės:
- 2 baklažanų
- 2 pomidorų
- lydyto sūrio
- 2-3 skiltelių česnako
- saulėgrąžų aliejus kepimui
- 1-2 šaukštų majonezo
Gaminimas:
Norėdami, kad baklažanai nebūtų kartūs, turite juos supjaustyti ir palikti apibarstę druska 15-20 minučių. Taip kartumas išnyks ir jūs galėsite pradėti gaminti maistą. Kepkite baklažanus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Kepant geriau naudoti saulėgrąžų aliejų, tačiau tiks ir alyvuogių aliejus ar sviestas.
Dabar pereikime prie ritinėlių įdaro. Norėdami tai padaryti, sūrį ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Tada sumaišykite su majonezu. Į baklažaną įdėkite pomidorų griežinėlį ir įdarą ir susukite. Norėdami, kad ritinėliai geriau išlaikytų formą, galite naudoti dantų krapštukus. Be to, lydytas sūris lengvai pakeičiamas varške.
Suktinukai puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek pagrindiniam patiekalui darbo dieną. Nepaisant to, kad toks užkandis ruošiamas labai lengvai ir greitai, jis yra nepaprastai skanus!