Net patyręs kulinarijos specialistas, žiūrėdamas į paskutines šio sezono cukinijas, nevalingai užduoda klausimą: „Ko aš iš jų dar negaminau?”. Jos buvo kepamos su sūriu, marinuojamos ir netgi gaminami vegetariški makaronai. Tiems, kurie vis dar ieško paprastų receptų, rekomenduojamas cukinijų paštetas.
Nustebsite, tačiau visi ingredientai radikaliai pakeis viso patiekalo skonį, suteiks jam pastos konsistenciją. Puikiai tiks ant sumuštinių!
Jums reikės:
- Cukinijų 500 g
- Morkos 1 vnt.
- Svogūno 1 vnt.
- Lydyto sūrio 150 g
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Krapų 1 šaukšto
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Nuplautas cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais, nuskuskite ir sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi pirmiausia suberkite morkas, paskui svogūnus ir kepkite daržoves, kol suminkštės. Tada suberkite cukinijas ir troškinkite dar 5 minutes.
Nuimkite daržoves nuo ugnies ir atvėsinkite. Per šį laiką supjaustykite lydytą sūrį kubeliais.
Sudėkite troškintas cukinijas su svogūnais ir morkomis, sūriu, žolelėmis į elektrinį smulkintuvą. Įberkite druskos, sumalkite smulkintuvo turinį į vientisą masę. Paruoštą užtepėlę perdėkite į indą ir pora valandų laikykite šaldytuve, kol visiškai atvės.
Į cukinijas nėra įprasta dėti daug prieskonių, nes jų skonis yra per subtilus. Todėl tiks skiltelė ar dvi česnako, juodųjų pipirų ir žolelių. Gautą cukinijų paštetą geriausia tepti ant šviežių skrebučių ir valgyti iš karto. Neišsigąskite, jei konsistencija atrodo per skysta: sūris sustings šaldytuve, ir dėl to paštetas įgis reikiamą konsistenciją!