Tai ne tik kvapni ir sveika arbata, tai puikus ingredientas gražiems sausainiams, įdomus padažas prie mėsos patiekalų ir kt. Mėta – ne tik įvairių patiekalų dekoras ir labai sveika arbata. Sirupas ir uogienė iš jos gali būti naudojami limonadams, kokteiliams, kaip glaistas pyragui, papildomas ingredientas leduose ar kaip padažas blynams.
Kaip panaudoti mėtas gaminant maistą
1. Užšaldykite gėrimams ir pyragams. Kai naudojate, pavyzdžiui, mėtiniams sausainiams, leiskite mėtoms atitirpti kambario temperatūroje.
2. Užšaldykite su vandeniu ledo kubelių formelėse. Šios mėtos tinka prie mochito ir kitų gėrimų.
3. Paruoškite neįprastą mėsos padažą. Norėdami tai padaryti, paimkite mėtų, petražolių lapus. Įpilkite druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus ir sutrinkite trintuvu.
4. Išvirkite mėtų uogienę arba sirupą. 300 gramų nuplautų ir džiovintų mėtų reikia dviejų citrinų ir apie dviejų kilogramų cukraus.
Susmulkinkite mėtas ir sudėkite į puodą nesvylančius dugnu. Tada jas reikia užpilti 700 mililitrų vandens ir uždėti ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių. Dabar sultinį reikia palikti pasistovėti 10–12 valandų.