Puikus vyniotinis, kuris puikiai tinka sekmadienio pietums. Namuose jį galite valgyti net vieną, tik supjaustykite ir jau visi galės skanauti.
Jums reikės:
- 5-6 vnt. senesnės baltos duonos
- 1 mažesnio svogūno
- 2 kiaušinių
- Petražolių
- Laiškinio česnako
- Baziliko
- Svogūno laiškų
- 70 g sviesto
- Raudonėlio
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Mairūno
- Prieskonių be druskos „Vegeta“
- 2 skiltelių česnako
- Pieno (baltai duonai sudrėkinti)
- Žiupsnelio muskato
- Neprivaloma: kumpio ar rūkytos mėsos
Gaminimo eiga:
Smulkiai supjaustykite svogūną, svogūnų laiškus ir visas likusias žoleles.
Keptuvėje kepinkite svogūną svieste tol, kol įgaus auksinę spalvą.
Baltą duoną supjaustykite riekelėmis mažais kubeliais ir sudrėkinkite pienu.
Pabarstykite raudonėliu, mairūnu, muskato riešutu, „Vegeta“ ir druska.
Įdėkite 2 išspaustas česnako skilteles.
Jei norite, taip pat galite pridėti supjaustyto kumpio, rūkytos ar kitos mėsos, arba galite pasigaminti abi šio vyniotinio versijas.
Į mišinį įdėkite 2 virtus kiaušinius, keptą atšaldytą svogūną.
Viską gerai išmaišykite, viską sudėkite į maistinę plėvelę, gerai suspauskite, kad mišinyje neliktų oro burbuliukų.
Tada suvyniokite viską į foliją ir sudėkite į kepimo indą su vandeniu.
Leiskite vyniotiniui virti ant viryklės iš pradžių iš vienos pusės, o paskui iš kitos pusės apie 15 minučių.
Neuždenkite, kad įdaras nesuskilinėtų.
Po virimo leiskite atvėsti.
Tai puikus garnyras, taip pat puikus delikatesas net kaip šaltas patiekalas.
Be to, atrodo labai gražiai.
Linkime gero skonio!