Tikriausiai jau pradėjote sudarinėti šventinio stalo valgiaraštį. Į jį nepabijokite įtraukti ir šį patiekalą. Tai šventinis užkandis, kuris papuoš tiek Kūčių, tiek Kalėdų, tiek Naujųjų metų stalą.
Sudėtis
- 1 pakelis krekerių
- 1 šviežias agurkas
- 1 skardinė žuvies konservų
- 3 kiaušiniai
- 1 raudonasis svogūnas
- 20 g raudonųjų ikrų
- žalių krapų
- majonezo, druskos pagal skonį
Gaminimas
Išpilkite aliejų iš konservuotų žuvų, bet ne iki galo, šiek tiek palikite, kad žuvis nebūtų sausa. Sudėkite į gilų dubenį ir gerai suminkykite šakute.
Išvirkite kiaušinius ir smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite visus paruoštus ingredientus, įberkite druskos ir pagardinkite majonezu.
Supjaustykite agurką griežinėliais. Tada jau galima sulipdyti užkandį. Žuvies įdarą dėkite ant krekerio, ant viršaus uždėkite agurko griežinėlį. Ant agurko uždėkite mažą krapų šakelę. O ant krapų uždėkite šiek tiek raudonųjų ikrų.
Šis šventinis užkandis taps tikra stalo puošmena.