Šie česnakiniai pyragaičiai jums tikrai patiks! Tai lengvai paruošiami ir labai skanūs pyragaičiai bet kokiai progai. Šį puikų receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
Tešlai:
- Miltų – 500 g
- Pieno – 250 ml
- Mielių – 10 g
- Cukraus – 10 g
- Kiaušinio – 1 vnt.
- Svogūno laiškų – 10 g
- Druskos – 10 g
- Granuliuotų česnakų – 5 g
- Minkšto sviesto – 20 g
Įdarui:
- Varškės arba kito minkšto sūrio – 500 g
- Druskos – 10 g
- Krapų – 10 g
Aptepimui:
- Kiaušinio
Apibarstymui:
- Sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite tešlą:
Sumaišykite cukrų ir mieles su pienu.
Sudėkite česnaką, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Po to suberkite miltus ir gerai išmaišykite, taip pat įmaišykite minkštą sviestą.
Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus.
Užminkykite vientisą tešlą ir palikite ją uždengtą 30 minučių pakilti.
Suformuokite iš tešlos cilindrą ir padalinkite jį į 6 dalis.
Iš kiekvieno jų suformuokite rutuliuką.
Ant miltais pabarstytos lentos kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną blynelį.
Paruoškite įdarą:
Sumaišykite varškę su kiaušiniu, pagardinkite druska ir suberkite smulkintus krapus.
Gerai išmaišykite.
Užtepkite įdarą ant blyno ir susukite jį į vyniotinį.
Tada susukite vyniotinį į sraigės formos pyragaičius.
Sudėkite visus ruošinius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite jiems 20 minučių dar šiek tiek pakilti.
Aptepkite plaktu kiaušiniu ir įdėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 30 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo instrukcijos: