Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Šventinis mėsos užkandis „Eglutės“

Jei norite, kad šventiniai patiekalai būtų ne tik skanūs, bet taip pat ir puošiantys stalą, siūlome išbandyti šį receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų.

Jums reikės:

  • 300 g bulvių
  • 30 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 30 g kietojo sūrio
  • 650 g vištienos filė
  • 200 g svogūnų
  • 1 česnako skiltelės
  • 250 g pievagrybių
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • 20 g smulkintų krapų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nulupkite bulves  ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Įdėkite sviesto ir sutrinkite. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tarkuoto sūrio ir smulkintų krapų, išmaišykite. Jei gauta masė atrodo per tiršta, galite įpilti šiek tiek vandens.

Supjaustykite vištienos  filė ir 100 g svogūnų. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių ir smulkintą česnaką. Viską susmulkinkite blenderiu arba sumalkite.

Susmulkinkite pievagrybius ir 100 g svogūnų, pakepinkite augaliniame aliejuje.

Sutrintą arba sumaltą vištieną padalinkite į 7 lygias dalis. Į centrą dėkite grybų įdarą.

Iš gautos masės formuokite kūgius, dėkite ant kepimo skardos. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Sutrintų bulvių masę sudėkite į konditerinį švirkštą ir papuoškite iškeptus kūgius. Kepkite  15 minučių 180 laipsnių temperatūroje orkaitėje.

Prieš patiekdami galite papuošti žvaigždutėmis ir tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Įdomūs video