Ar jau sudarėte patiekalų sąrašą Naujiesiems metams?
Žuvies pyragas
Redaktoriai siūlo atkreipti dėmesį į žuvies pyrago su sausainiais receptą. Elegantiškas tortas papuoš Naujųjų Metų stalą ir nudžiugins žuvies mėgėjus elegantišku skoniu.
Jums reikės:
- 400 g sausainių
- 250 g lengvai sūdyto upėtakio
- 4 kiaušinių
- 7 putpelių kiaušinių
- 180 g maskarponės sūrio
- 3 šaukštų majonezo
- 1 raudonojo svogūno
- 1 krūvelės krapų
- 1 citrinos
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Išvirkite vištų ir putpelių kiaušinius. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir krapus. Jei žuvis turi odelę, tada atskirkite ją peiliu. Upėtakį supjaustykite nedideliais kubeliais.
Nulupkite ir susmulkinkite vištos kiaušinius. Sumaišykite su maskarponės sūriu, majonezu, druskos ir pipirų įdėkite pagal skonį. Sumaišykite visus ingredientus, kad gautumėte vidutiniškai tirštą masę.
Uždenkite pjaustymo lentelę ar kepimo formą maistine plėvele ir ant jos padėkite sausainius. Sausainius geriau vartoti paprastus, sausainiai su linų sėklomis labai tinka. Ant sausainių užtepkite kiaušinių mišinį.
Paskirstykite dalį upėtakio ir pabarstykite krapais. Išdėkite sausainių sluoksnį ir pakartokite sluoksniavimo procedūrą iš naujo. Palikite šiek tiek kremo ant torto šonų. Norėdami patogiai padengti kraštus kremu, naudokite konditerinį maišelį. Tada apvyniokite pyragą aplink kraštus plėvele ir padėkite į šaldytuvą 6–8 valandoms.
Prieš patiekdami, pyrago viršų papuoškite putpelių kiaušiniais pelių pavidalu. Norėdami gaminti ausis, naudokite kietą sūrį, pritvirtinkite nosį ir akis iš alyvuogių. Pabaigoje supjaustykite citriną, apdėliokite jos riekeles aplink kraštus. Pažiūrėk, kaip gražiai atrodo. Upėtakio užkandis paruoštas!