Kokia šventė be skanių užkandžių? Vis dėlto, ne visada yra paprasta sugalvoti, kuo pavaišinti svečius. Jei norisi kažko naujo ir įdomaus, siūlome išbandyti šį užkandį, kuris tikrai papuoš jūsų šventinį stalą.
Šis užkandis atrodo tikrai labai puošniai. Grybų kepurėles galite pagaminti iš pomidorų, marinuotų pievagrybių ar iš kitų maisto produktų. Jei grybukų kepurėlėms naudosite pievagrybius, jų kotelius taip pat galite supjaustyti ir sudėti į įdarą.
Jums reikės:
- 125 g kietojo sūrio
- 3 kiaušinių
- 250 g marinuotų pievagrybių
- 1 agurko
- 1-2 česnako skiltelių
- 1-2 arb. š. majonezo
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir kartu su sūriu sutarkuokite smulkia tarka. Pasūdykite, išspauskite česnaką ir įdėkite majonezo. Gerai išmaišykite.
Didelį agurką supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Atsargiai nuo grybų nuimkite kotelius, kad kepurėlėje susidarytų nedidelė įduba.
Paimkite šaukštą kiaušinių-sūrio masės ir susukite į rutulį. Rutuliui suteikite pailgą formą, suformuokite grybo kojelę ir uždėkite ant agurko gabalėlio.
Uždenkite suformuotą kotelį grybo kepurėle. Išklokite lėkštę salotomis, petražolėmis ar bet kokiais kitais mėgstamais žalumynais. Išdėliokite paruoštus grybus.
Šis užkandis atrodo tiesiog nuostabiai, o jo skonis dar geresnis. Užkandis tinka ir prie mėsos, ir prie daržovių patiekalų. Skanaus!