Puiki idėja greitam užkandžiui, kuris tikrai patiks kiekvienam. Supjaustykite ir patiekite! Tiks ir šventiniam stalui! Jei norite pajusti nuostabų skonį ir aromatą, į tešlą įberkite česnakų arba smulkiai pjaustytų žalumynų.
Jums prireiks:
- 5 kiaušinių
- 5 šaukštų grietinės
- 5 šaukštų paprastų miltų
- 300 g kumpio arba šoninės
- 2–3 paprikų
- maltų juodųjų pipirų
- druskos
- prieskonių pagal skonį
- smulkiai pjaustytų petražolių
Nebūtina:
- smulkiai pjaustytų jaunų dilgėlių
- česnakų
- svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
- Supilkite grietinę į dubenį.
- Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite kumpį arba šoninę.
- Velykoms puiki alternatyva yra pjaustyta virta rūkyta mėsa.
- Mėsą suberkite į tešlą.
- Smulkiai supjaustykite paprikas.
- Taip pat suberkite į mišinį.
- Dabar tiesiog pagardinkite pipirais ir druska pagal skonį.
- Taip pat galite pridėti žolelių – pavyzdžiui, petražolių ar krapų.
PATARIMAS:
Mano senolė taip pat dėdavo smulkiai pjaustytas jaunas dilgėles ir miškinius česnakus, priklausomai nuo to, ką turėjo.
Dabar tiesiog paskleiskite mišinį į pailgą riebalais pateptą kepimo formą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Galima patiekti atvėsus.
Šis patiekalas yra puikus tiek šiltas, tiek šaltas.
Linkime gero apetito! 🙂