Fantastiški sluoksniuotos tešlos skanėstai, kurie taps bet kurio vakarėlio puošmena. Trys greitai paruošiami receptai iš vos kelių paprastų ingredientų!
Greiti ir lengvi sluoksniuotos tešlos užkandžių receptai iš „Youtube” kanalo.
Jums reikės:
- 1200 g sluoksniuotos tešlos
Receptas Nr. 1
- 100 g parmezano
- 20 g meškinio česnako (galite naudoti bazilikus)
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
Receptas Nr. 2
- 200 g virtų bulvių
- 70 g kumpio
- 50 g parmezano
Receptas Nr. 3
- 150 g tarkuoto sūrio
- 70 g pomidorų padažo
- 5 g saldžiosios paprikos
- 1 kiaušinio trynio
- 10 ml pieno
- 10 g sezamo sėklų
Padažui:
- 70 g sviesto
- 300 g svogūnų
- 100 g grietinės
- 100 g majonezo
- 5 g druskos
- 10 g česnakų granulių
- 10 g svogūnų granulių
Procedūros eiga:
Parmezano sūrį sudėkite į smulkintuvo indą.
Sudėkite meškinį česnaką ir sumaišykite.
Česnakų mišinį užtepkite ant sluoksniuotos tešlos.
Uždenkite kepimo popieriumi ir atsargiai iškočiokite.
Perpjaukite tešlą per pusę.
Tada į riekeles, kurias susukite.
Ant iešmelio suverkite po du suktinukus.
Tarp jų įsmeikite alyvuogę.
Sudėkite paruoštus iešmelius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.
Virtas bulves ir kumpį išspauskite ant atskiros sluoksniuotos tešlos, naudodami spaudyklę.
Mišinį paskirstykite ant viso tešlos paviršiaus.
Pabarstykite parmezano sūriu.
Uždenkite tešlą kepimo popieriumi ir atsargiai iškočiokite.
Tada tešlą perlenkite per pusę iš abiejų pusių ir supjaustykite (žr. vaizdo įrašą).
Išdėliokite suktinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.
Į nedidelį dubenėlį su tarkuotu sūriu sudėkite pomidorų padažą, paprikos miltelius ir išmaišykite.
Sūrio mišinį užtepkite ant sluoksniuotos tešlos.
Uždenkite kepimo popieriumi ir atsargiai iškočiokite.
Iškočioję tešlą susukite.
Šį procesą pakartokite šešis kartus ir kiekvieną ritinėlį perpjaukite tris kartus (žr. vaizdo įrašą).
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kiaušinio trynį ir pieną, ir aptepkite suktinukus, sudėtus ant kepimo skardos.
Viršų pabarstykite sezamo sėklomis, įdėkite į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Į dubenį su keptais svogūnais suberkite druską, česnakų ir svogūnų granules, grietinėlę, majonezą ir gerai išmaišykite.
Patiekite traškios sluoksniuotos tešlos skanėstus su grietinėlės padažu.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: