Jūs net nepatikėsite, kokį skonį galima sukurti iš įprastos sluoksniuotos tešlos. Išbandykite šį receptą ir paskanaukite patys!
Taip pat galite pakeisti įdarą į sau labiau patinkantį… tai priklauso tik nuo jūsų!
Jums reikės:
- 2 lapelių pirktinės sluoksniuotos tešlos
- 800 g virtų bulvių
- 300 g nevirtų bulvių
- 150 g nerūkyto saliami
- 150 g rūkyto sūrio
- 200 g lašinių
- 80 g mocarelos sūrio
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
- Kiaušinio trynio su trupučiu pieno aptepimui
Gaminimo eiga:
Pirmiausia bulves išvirkite sūriame vandenyje, o tada nulupkite.
Išvirusias bulves sugrūskite su grūstuve, kad gautųsi košė.
Švelniai pasūdykite ir sumaišykite su tarkuotu rūkytu sūriu, kad susidarytų elastinga masė.
Suformuokite dvi trumpesnes ir dvi ilgesnes juostas, ir sudėkite ant kepimo popieriaus.
Žalias bulves nulupkite, sutarkuokite su rupia tarka.
Pagardinkite druska ir išspauskite iš bulvių kuo daugiau skysčio.
Tada sudėkite jas į dubenį.
Atitirpinkite ir iškočiokite abu sluoksniuotos tešlos lakštus ir iš vieno krašto juos sujunkite, kad susidarytų vientisas lakštas.
Virtų bulvių ir sūrio sluoksnius sluoksniuokite iš visų keturių kraštų.
Tada viską užlenkite su tešla kaip žemiau pateiktoje nuotraukoje.
Galiausiai šakute subadykite tešlos vidurį.
Sudėkite saliamio gabaliukus, šoninę, tarkuotas bulves ir pagardinkite prieskoniais.
Tada sudėkite tarkuotą mocarelos sūrį.
Kraštus aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, sumaišytu su pienu.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Viskas baigta!
Supjaustykite ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!