Vasara įsibėgėjo, atėjo laikas šviežioms daržovėms ir kvapniems žalumynams. Cukinijos tuoj bus sunokę: todėl šis vasaros receptas su daržovėmis tikrai pravers.
Cukinijų suktinukai su sūriu ir česnaku – tai labai skanus ir lengvas patiekalas, puikus užkandis ant švenčių stalo. Jį įvertins ir svečiai, ir šeimos nariai.
Sudėtis:
dvi nedidelės cukinijos su mažomis sėklomis;
du lydyti sūreliai;
dvi česnakų skiltelės;
trys prinokę pomidorai;
vienas šaukštas su kaupu majonezo;
žalumynai ir druska pagal skonį;
rafinuotas saulėgrąžų aliejus – kepimui.
Gaminimas
Cukinijas kruopščiai nuplaukite, nušluostykite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis aštriu peiliu arba daržovių skustuku.
Pasūdykite kiekvieną juostelę su druska ir po to kepkite keptuvėje iš abiejų pusių su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
Keptas cukinijas išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių.
Atšaldykite sūrį ir sutarkuokite su smulkia tarka.
Nedidelę žalumynų krūvelę smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį prie sūrio.
Supjaustykite vidutinio dydžio prinokusius pomidorus mažais gabalėliais.
Išspauskite česnaką į indą su sūriu ir žalumynais, išmaišykite su majonezu.
Pradėkite formuoti suktinukus. Cukinijos juosteles per visą ilgį ištepkite su sūrio įdaru, įdėkite 1-2 skilteles citrinos ant krašto ir susukite.
Jei norite, kad patiekalas būtų gražus, paserviruokite su salotomis ir papuoškite pomidorais.
Cukinijų suktinukai su sūriu ir česnaku tiks ne tik valgyti kasdien, bet ir bus puiki puošmena bet kuriai šventei.
Šis receptas yra neįtikėtinai paprastas, produktai yra lengvai prieinami – tačiau neįmanoma atsispirti nuostabiam šio patiekalo skoniui.
Skanaus!