Sumaišykite bulves su sūriu pagal šį „YouTube“ kanalo receptą ir paruoškite gardžiausią traškų užkandį, kuris patiks visiems!
Jums reikės:
- 4 mažų bulvių (560 g)
- 3 g druskos
- 6 šaukštų kukurūzų krakmolo (60 g)
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- kietojo sūrio riekelių
Neprivaloma:
- maltų juodųjų pipirų
- raudonųjų paprikų miltelių arba kitų prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Bulves nulupkite ir smulkiai supjaustykite – iš pradžių plonais griežinėliais, o paskui juostelėmis.
Galiausiai supjaustykite į labai mažus gabalėlius.
Smulkiai supjaustytas bulves sudėkite į sietą ir perplaukite šaltu vandeniu.
Dėl šio paruošimo būdo, užkandis bus traškus.
Bulves gerai nusausinkite, kad nutekėtų vandens perteklius. Dabar į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite nuplautas bulves.
Įberkite druskos, išmaišykite ir kepkite apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
Bulvės turi būti visiškai minkštos.
Patarimas: Taip pat galite įdėti prieskonių ir žolelių pagal savo skonį.
Tada sudėkite bulves į dubenį, įberkite kukurūzų krakmolo ir švelniai sumaišykite, kad bulvės nesuirtų.
Suberkite bulvių mišinį ant kepimo popieriaus.
Uždenkite jas maistine plėvele ir atsargiai iškočiokite.
Nupjaustykite kraštus taip, kad turėtume stačiakampį.
Supjaustykite dar mažesniais gabalėliais, ant kiekvieno uždėkite po sūrio riekelę ir uždenkite bulvių stačiakampiu.
Patarimas:
Jei namuose neturite kieto sūrio, šį užkandį galite paruošti tik iš bulvių.
Suspauskite du bulvių sluoksnius išilgai kraštų, kad jie gerai suliptų ir kad kepant sūris neišsilietų.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir kepkite iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius ir galėsite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: