Maisto gaminimo triukas su šaukštu, kurį išbandykite per šventes. Svečiams tai patiks! Puikus patarimas šventiniam stalui. Norėdami patiekti salotas visiškai kitaip, naudokite paprastą šaukštą! Tai ne tik labai skanu, bet ir estetiškai atrodo.
Šį puikų maisto gaminimo triuką radome internete.
Jums reikės:
Salotoms:
- 4 bulvių
- 4 kiaušinių
- 2 morkų
- 2 marinuotų agurkų
- 1 šviežio agurko
- 1 skardinės žirnelių
- 3 petražolių ryšulėlio
- 3 krapų ryšulėlio
- 300 gramų vištienos
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 250 g majonezo
Tešlai:
- 2 stiklinių paprastų miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelis cukraus
- 2,5 stiklinių vandens (stiklinė 200 ml)
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite bulves – nuskuskite, smulkiai supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
Dabar paruoškite kitus salotų ingredientus.
Vištieną smulkiai supjaustykite. Apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
Kietai virtus ir nuluptus kiaušinius supjaustykite.
Supjaustykite raugintus ir šviežius agurkus.
Viską išmaišykite dubenyje, suberkite nusausintus žirnelius, smulkintas žoleles, apkeptą vištieną.
Įdėkite majonezo, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Dabar paruoškite tešlą.
Tiesiog dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės – tešla turi būti panaši į blynų tešlą.
Į keptuvę įpilkite nemažą kiekį aliejaus.
Pasiruoškite šaukštą, kurį pirmiausia panardinkite į keptuvėje esantį aliejų.
Dabar šaukšto išorinę dalį įmerkite į paruoštą tešlą.
Tada merkite vėl į karštą aliejų.
Leiskite tešlai visiškai iškepti – turi įgauti rudai auksinę spalvą.
Taip kepkite iš visos tešlos.
Pabaigoje tiesiog sudėkite salotas į tešlos krepšelius.
Galite patiekti!
Linkime gero skonio!