Labai skanus užkandis iš kiaušinių, įdarytų burokėliais su silkėmis.
Šis patiekalas taip visiems patinka, kad visuomet pirmasis dingsta nuo stalo!
Ingredientai:
keturi kiaušiniai;
sūdytų silkių filė – aštuoni vienetai (100 gramų);
burokėliai – vienas mažas;
pusė svogūno. Geriau naudoti raudoną;
majonezas – trys šaukštai;
obuolių sidro actas 6% – du šaukštai. Galite vartoti ir paprastą actą;
cukrus – vienas šaukštas;
geriamasis vanduo – 100 ml;
petražolės dekoravimui.
Gaminimas:
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį taip smulkiai, kaip galite.
Sudėkite jį į dubenėlį, įpilkite acto ir vandens, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Palikite svogūnus marinuotis maždaug dvidešimt minučių.
Išvirkite burokėlį. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite.
Kiaušinius išvirkite kietai. Perpjaukite kiaušinius per pusę ir trynius sudėkite į atskirą dubenėlį.
Sutrinkite kiaušinių trynius su šakute, pridėkite burokėlius ir vėl išmaišykite. Tuomet sudėkite marinuotus svogūnus (prieš tai nusunkite nuo jų marinatą).
Pridėkite majonezą ir kruopščiai išmaišykite. Kiaušinių baltymus pripildykite užtepėle.
Kiekvienai kiaušinio pusei išeis po vieną šaukštą užtepėlės. O ant jų viršaus uždėkite silkės gabaliukus.
Skanaus!