Šis originalus užkandis atrodo puikiai ir jį labai patogu paimti rankomis. Be to, jūsų svečiai įvertins puikų skonį.
Jums reikės:
300 g kietojo sūrio
400 g šaldytų kalmarų
2 šviežių agurkų
2 virtų kiaušinių
saujos svogūnų laiškų
Gaminimas:
Sutarkuokite sūrį.
Paruoškite keraminę lėkštę, ištepkite jos paviršių sviestu ir išdėliokite sūrį maždaug 12 cm apskritimu. Ištirpinkite sūrį mikrobangų krosnelėje vidutinio galingumo režimu.
Kai sūrio blynas šiek tiek atvės, atsargiai jį nuimkite ir uždėkite ant stiklinės ar puodelio, kad sustingdamas įgautų reikiamą formą. Sudėkite visus ruošinius į šaldytuvą, o tuo metu paruoškite įdarą.
Nuplaukite kalmarus ir sudėkite į karštą, sūdytą vandenį, užvirkite ir ištraukite, kad atvėstų.
Tuo tarpu supjaustykite kiaušinius ir agurkus nedideliais kubeliais. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais kalmarais ir svogūnais, sumaišykite su majonezu arba natūraliu jogurtu.
Gautą įdarą taip pat reikia gerai atvėsinti.
Ir tik prieš patiekiant sudėkite jį į sūrio krepšelius, papuoškite žalumynais arba citrinų griežinėliais.
Skanaus!