Šiame straipsnyje dalinuosi stulbinančiu šventinio užkandžio receptu. Tai pomidorai, įdaryti kalmarais. Toks jūrinio stiliaus užkandis tikrai nepaliks abejingų.
Ingredientai:
Tepamas varškės sūris – 150 g
Krevetės – 7–9 vnt.
Kalmarai – 300 g
Maži pomidorai – 7–9 vnt.
Krapai – ryšelis
Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
Majonezas
Gaminimo procesas:
1. Pirmiausia, pasūdytame vandenyje porą minučių verdu nuluptus kalmarus.
2. Po kalmarų į pasūdytą vandenį keliauja krevetės. Jas verdu 3 minutes. (jei krevetės yra mažos, jas galima virti tik 1-2 minutes.).
3. Atvėsinkite jūros gėrybes, supjaustykite kalmarus plonais griežinėliais ir nulupkite krevetes. Ruošiu įdarą. Į dubenį sudedu kalmarus.
4. Sudedu varškės sūrį.
5. Įdedu druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
6. Sudedu kapotus krapus ir paruoštą masę sumaišau su majonezu.
7. Po to imu vienodo dydžio pomidorus ir nupjaunu jų viršų.
8. Tada šaukštu išimu pomidorų turinį.
9. Pomidorų viduje neturi likti sėklų ar skysčių pertekliaus.
10. Į pomidorus kemšu paruoštą įdarą ir dedu juos ant serviravimo lėkštės.
11. Tada ant kiekvieno pomidoro viršaus uždedu po vieną krevetę.
12. Papuošiu patiekalą petražolių šakelėmis ir nešu užkandį ant stalo.
Tai toks skanus užkandis, kuris tikrai gali būti ant jūsų šventinio stalo!