Tokie konservai pravers ne tik kaip greitas, burnoje tirpstantis ir sotus užkandis, bet ir padės sunkmečiu, kai šeima gali pritrūkti pinigų. Visiems pasitaiko sunkių momentų gyvenime, tad toks užkandis tikrai pravers!
Ingredientai:
- šoninė – 2,5 kg
- bet kokia kita mėsa – 500 g
- svogūnai – 500 g
- morkos – 500 g
- daržovių pagardai (pavyzdžiui, vegeta) – 80 g
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Šoninę tikrai galite pirkti ne pačią brangiausią. Mėsai taip pat rinkitės pagal savo finansus, nesvarbu, ar tai bus jautiena, kiauliena, vištiena. Mėsą, šoninę, morkas ir svogūnus sumalkite mėsmale. Pridėkite prieskonių ir druskos bei pipirų pagal skonį.
Gautą masę sudėkite į švarius, sterilizuotus 0,7 litro stiklainius. Sandariai uždarykite užsukamais dangteliais.
Stiklainius perkelkite į didelį puodą rankšluosčiu išklotu dugnu. Stiklainiai turi būti visiškai uždenkite vandeniu. Užvirus vandeniui uždenkite puodą ir virkite 2 valandas.
Po to išimkite stiklinius, apverskite ir atvėsinkite. Po to galite laikyti juos šaldytuve. Štai kaip atrodys jūsų konservai, palaikyti šaldytuve:
Išimkite stiklainį, išmaišykite ir leiskite jam šiek tiek sušilti. Tepkite mėsą ant duonos ir valgykite! Skanaus!
Vaizdo įrašas: