Užgavėnės šiemet yra vasario 25 dieną, tačiau šventės mieste ir kitose vietose vyksta jau savaitgalį. Taigi panašu, kad blynai bus pagrindinis patiekalas beveik visą savaitę… Tai šventė, žyminti sezonų pasikeitimą ir pasiruošimą gavėniai, ji alsuoja papročiais ir ritualais. Vienas jų – blynų valgymas.
UŽGAVĖNIŲ BLYNŲ RECEPTAI
Šiandien pasidalinsime su jumis, kaip kepti blynus kiekvienam skoniui. Atkreipiame jūsų dėmesį į 5 unikalius receptus, kurie papildys šventinio stalo įvairovę.
Ploni blynai
Jums reikės:
- 1 litras pieno
- 6 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 0,5 šaukštelio druska
- 350 g miltų
- 120 ml augalinio aliejaus
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Tada įpilkite šilto pieno ir gerai išmaišykite. Išsijokite miltus ir supilkite į pieno mišinį. Maišykite tešlą iki vientisos masės. Į tešlą įpilkite aliejų ir išmaišykite. Blynų tešlą 30 minučių palikite pastovėti uždengę maistine plėvele.
Kepkite lietinius blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Iš tokio ingredientų skaičiaus iškepsite maždaug 50 blynų nedidelėje keptuvėje. Patiekite blynus su medumi, uogiene, kondensuotu pienu ar bet kokiu kitu įdaru
Obuolių blynai
Jums reikės:
- 500 ml pieno
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 2 obuoliai
- 3 kiaušiniai
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 180 g miltų
Gaminimas:
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir druską. Kambario temperatūros pieną supilkite į kiaušinių mišinį. Į mišinį išsijokite miltus ir supilkite aliejų. Plakite tešlą mikseriu iki vientisos masės. Tešla turėtų gautis gana skysta, todėl ją reikia pusvalandžiui palikti uždengtą po plėvele. Nuplaukite ir nulupkite obuolius, sutarkuokite juos vidutine tarka. Į tešlą įmaišykite obuolius ir maišykite iki vientisos masės.
Keptuvę su aliejumi įkaitinkite. Gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite blynus iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Tokie blynai nuostabiai dera su medumi ar sirupu ir karšta arbata.
Taškuoti blynai
Jums reikės:
- 1 litras pieno
- 5 šaukštai cukraus
- 5 kiaušiniai
- 5 g vanilino
- 4 šaukštai augalinio aliejaus
- 500 g miltų
- 1 valgomasis šaukštas kakavos
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų. Palaipsniui supilkite pieną į kiaušinių mišinį. Išsijokite miltus ir palaipsniui įpilkite į pieną, nesustodami plakti tešlos. Stenkitės nepalikti gabalėlių, kad įsitikintumėte, jog masė yra vienalytė, tešlą galite perpilti per sietelį. Palikite tešlą 15 minučių.
Į tešlą įpilkite aliejaus, sumaišykite. Supilkite paruoštą tešlą į 1 puodelį, įpilkite kakavos ir gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į karštą keptuvę, įdėkite šokoladinę tešlą į švirkštą. Nedelsdami su ruda tešla padarykite taškelius ant blynų ir kepkite iš abiejų pusių. Naudojant švirkštą, patogu pasidaryti šokolado lašelius ar raštus.
Blynai su kakava
Jums reikės:
- 500 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai kakavos
- 180 g miltų
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki vientisos masės. Įpilkite pieno ir išsijotų miltų bei kakavos. Plakite mišinį iki vientisos masės ir įpilkite aliejaus. Tešlą palikite pastovėti 20 minučių, tuo metu įkaitinkite keptuvę. Kepkite blynus iki aukso rudos spalvos iš abiejų pusių. Šie blynai yra skanūs tiek karšti, tiek šalti. Įdarą rinkitės pagal savo skonį: kondensuotas pienas, šokoladas, grietinė.
Ažūriniai blynai
Jums reikės:
- 250 ml pieno
- 250 ml verdančio vandens
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 250 g miltų
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki vientisos masės. Į kiaušinių mišinį įpilkite verdančio vandens ir vėl plakite iki vientisos masės. Palikite tešlą 20 minučių, tada dar kartą išmaišykite ir kepkite blynus karštoje keptuvėje su aliejumi. Ažūriniai blynai gerai dera su bet kokiu įdaru: tiek su sūriu, tiek su saldžiu.