Saldaus ir skanaus uogų likeris, kuris padeda sunaudoti visas per vasarą surinktas uogas, yra namų baro karalius. Skanus, rafinuotas naminis gėrimas.
Kiekvienas turi savo gaminimo receptą, tačiau šis yra išties puikus savo paprastumu: 4 puodeliai cukraus, 4 puodeliai vandens, 4 puodeliai uogų, 4 puodeliai alkoholio. Tai pamiršti sunku, net jei norite!
Nepaisant paruošimo paprastumo, bet kurioje kompanijoje gėrimas visada yra mėgiamas. Tai džiugina akį, džiugina skonio receptorius, o svarbiausia – kad ir kiek išgertumėte, kitą rytą jausitės itin gerai.
Uogų likeris
Jums reikės:
- 4 stiklinės cukraus
- 4 stiklinės uogų
- 4 stiklinės vandens
- 4 stiklinės alkoholio
Gaminimas:
Supilkite cukrų į šiltą virintą vandenį, kad jis nenusistovėtų ant dugno, o tolygiai pasiskirstytų.
Supilkite nuplautas ir uogas į vandenį, sutrinkite.
Dabar įpilkite alkoholio ir būkite kantrūs.
Skystį supilkite į stiklinį indą (jo turėtų būti apie tris litrus), uždenkite ir paslėpkite tamsioje vietoje.
Laukite ne mažiau kaip 10 dienų. Geriau 2 savaites.
Per tą laiką vaisiai pasidalins savo spalva, aromatu, sultimis ir įsitvirtins dugne. Atsargiai, kad netrikdytų nuosėdų, užpilkite skaidrų, kaip šaltinio vandenį, pilant į kitą indą.
Supilkite likerį į stiklinį indą.
Geras skonis yra su bet kokiomis uogomis, tačiau pageidautina, kad jos būtų minkštos ir sultingos.