Home Receptai Konservuoti patiekalai Biudžetinis mandarinų žievelių uogienės receptas

Biudžetinis mandarinų žievelių uogienės receptas

0
Biudžetinis mandarinų žievelių uogienės receptas

Manai, kad uogienių sezonas baigėsi? Tikrai ne! Kviečiame pasigaminti kvapnios mandarinų uogienės. Tai pats pigiausias uogienės receptas, nes jam pagaminti reikia tik citrusinių vaisių žievelių. Užsirašykite proporcijas ir mėgaukitės gardžia uogiene.

Mandarinų uogienė

Taupios namų šeimininkės niekada neišmeta mandarinų žievelių. Iš jų galite išsivirti arbatos, pasigaminti veido toniką ir netgi naudoti kaip trąšas sode. Mandarinų žievelės yra labai naudingos, jose yra daug vitaminų. Tik 6 gramai šio citrusinio vaisiaus žievelės 14 % patenkina kasdienį žmogaus organizmo vitamino C poreikį.

Nereikia nė sakyti, kokia naudinga mandarinų uogienė. Ji tokia kvapni ir skani, kad gali būti naudojama ir kaip įdaras kepiniams, ir kaip atskiras desertas. Vaikai mėgsta tepti ją ant duonos ar tiesiog valgyti su šaukštais. Mandarinų uogienė gali pailginti Naujųjų metų šventes ir žiemiškos magijos atmosferą.

Ingredientai

  • 400 g mandarinų žievelių
  • 1 mandarinas
  • citrinos rūgštis
  • 2 puodeliai cukraus (arba pagal skonį)

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia kruopščiai nuplaukite žieveles. Tada jas susmulkinkite, galite rankomis suplėšyti į mažus gabalėlius. Nuimkite baltas dalis ir išmeskite. Užpilkite žieveles vandeniu, kad jos visiškai pasidengtų skysčiu. Palikite jas mirkti vieną dieną. Per tą laiką vandenį reikės keisti 3–4 kartus.

2. Po to nupilkite vandenį ir nuplaukite mandarinų žieveles. Perkelkite jas į dubenį, kuriame ruošiatės virti. Tai gali būti puodas arba didelė keptuvė. Užpilkite žieveles vandeniu ir padėkite ant ugnies. Kai tik vanduo užvirs, palikite minimalią kaitrą ir virkite pusvalandį. Tada vėl nupilkite vandenį ir nuplaukite žieveles.

3. Dabar reikia išvirti sirupą. Proporcijos – vienas litras vandens ir 2 stiklinės cukraus. Vanduo turi užvirti, o cukrus ištirpti. Po to sudėkite žieveles į puodą. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo. Virkite 2 valandas.

4. Šviežią nuluptą mandariną sutrinkite trintuvu ir sudėkite į uogienę. Virkite dar 10 minučių. Kai uogienė bus paruošta, taip pat naudokite trintuvą, kad gautumėte vienalytę pastos masę. Pavirkite dar porą minučių ir galėsite išpilstyti į stiklainius.

Linkime gero skonio!

Šiame vaizdo įraše žiūrėkite neįprastos mandarinų uogienės receptą.

Mandarinų žievelių uogienė yra labai pigus, bet svaiginančiai skanus skanėstas. Rekomenduojame pasigaminti ir jums!