Home Receptai Konservuoti patiekalai Neįtikėtinai skani imbiero ir kriaušių uogienė. Pasigaminkite ir skanaukite!

Neįtikėtinai skani imbiero ir kriaušių uogienė. Pasigaminkite ir skanaukite!

0
Neįtikėtinai skani imbiero ir kriaušių uogienė. Pasigaminkite ir skanaukite!

Tikriausiai kiekvienam ir taip aišku, jog kriaušės ir imbieras yra tobulas derinys. Siūlome pasigaminti imbiero ir kriaušių uogienę, kuri puikiai tiks prie pusryčių stalo.

Sudėtis:

Prinokusios kriaušės – 1 800 g;

cukrus – 800 g;

citrinų sultys – 60 ml;

tarkuotas, nuluptas imbieras – 2 arbatiniai šaukšteliai;

pektinas – 1 šaukštas (neprivaloma).

Gaminimas:

Pirmiausia nuplaukite ir nudžiovinkite kriaušes. Tuomet jas sutarkuokite didele tarka.

Dideliame puode sumaišykite kriaušes su cukrumi, citrinos sultimis bei imbieru.

Kai uogienė užvirs, sumažinkite ugnį ir dar virkite 30-45 minutes, kol masė atrodys tarsi drebučiai.

Kad uogienė būtų dar geriau sukietėjusi, galite į ją įdėti truputį pektino. Jei dėsite pektino, pavirkite uogienę dar kelias minutes.

Mėgaukitės skania uogiene! Ji puikiai tiks pagardinti košę ar šiaip pasmaližiauti!