Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Neįtikėtinai skani imbiero ir kriaušių uogienė. Pasigaminkite ir skanaukite!

Tikriausiai kiekvienam ir taip aišku, jog kriaušės ir imbieras yra tobulas derinys. Siūlome pasigaminti imbiero ir kriaušių uogienę, kuri puikiai tiks prie pusryčių stalo.

Sudėtis:

Prinokusios kriaušės – 1 800 g;

cukrus – 800 g;

citrinų sultys – 60 ml;

tarkuotas, nuluptas imbieras – 2 arbatiniai šaukšteliai;

pektinas – 1 šaukštas (neprivaloma).

Gaminimas:

Pirmiausia nuplaukite ir nudžiovinkite kriaušes. Tuomet jas sutarkuokite didele tarka.

Dideliame puode sumaišykite kriaušes su cukrumi, citrinos sultimis bei imbieru.

Kai uogienė užvirs, sumažinkite ugnį ir dar virkite 30-45 minutes, kol masė atrodys tarsi drebučiai.

Kad uogienė būtų dar geriau sukietėjusi, galite į ją įdėti truputį pektino. Jei dėsite pektino, pavirkite uogienę dar kelias minutes.

Mėgaukitės skania uogiene! Ji puikiai tiks pagardinti košę ar šiaip pasmaližiauti!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---