Kiekvienas gyvenimo būdo pakeitimas, net ir mažas, yra naudingas. Kiaušiniai reguliariai vartojami daugelyje namų ir juos galima paruošti įvairiais būdais. Vieniems patinka omletas, kitiems virtas kiaušinis. Bet ar jūs kada ragavote virtą ant garų kiaušinį? Nustebsite, koks lengvas šio kiaušinio paruošimas, be to, jam nereikės nė lašelio aliejaus!
Jums reikės:
- šviežių kiaušinių;
- porcelianinių indų (dubenėlių);
- didesnio puodo;
- sieto.
Gaminimas:
Kiekviename dubenyje išplakite po vieną kiaušinį. Indus sudėkite į sietą ir įdėkite į puodą su verdančiu vandeniu.
Uždenkite dangčiu ir leiskite garuoti 6 minutes.
Po 6 minučių kiaušinius išimkite iš puodo ir iš dubenėlių išpilkite vandenį.
Tada atsargiai kiaušinius iš dubenėlių (galite naudotis silikonine mentele). Galite juos iš karto valgyti arba panaudoti sumuštiniams ir salotoms. Skanaus!
Ar toks kiaušinio paruošimas jums pasirodė sunkus? Būtinai išbandykite!
Neįprastas omletas su varške. Receptas, kuris tiks pusryčiams
Omletas su varške– sveikas, sotus ir neįprastas patiekalas pusryčiams. Jis suteiks energijos visai dienai ir skonis nepaliks abejingų.
Jums reikės:
- varškės- 150 gr .;
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- pomidoras – 1 vnt .;
- pienas -2 šaukštai .;
- augalinis aliejus – skirtas kepti;
- druska pagal skonį .;
- žalumynai.
Gaminimas:
Į dudenį sudėkite varškę. Įmuškite kiaušinius į varškę. Įpilkite pieno ir druskos. Gautą masę lengvai suplakite mikseriu. Kiaušinių masę supilkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytą pomidorą. Tada smulkiai supjaustytus žalumynus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies, kol omletas su varške bus paruoštas. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.