Raugiant agurkus visos namų šeimininkės rūpinasi, koks bus jų skonis. O atidarius pirmąjį stiklainį ir pamačius, kad agurkai yra tuščiaviduriai – galima ir stipriai nusivilti. Pasirodo, kad yra keletas priežasčių, kurios tai nulemia.
Ankstyvi agurkai
Daugelis nekantrauja nuskinti pirmąjį agurkų derlių ir užraugti pirmąjį stiklainį, tačiau to daryti nereikėtų. Labiausiai tinkami raugimui yra vieni iš paskutiniųjų tų metų derliaus agurkų.
Per gausus tręšimas
Mažai kas žino, bet net agurkų tręšimas atsispindi galutinėje raugintų agurkų kokybėje. Jei agurkus jiems augant per daug trešdavote, greičiausiai užraugus jie bus tuščiaviduriai.
Prasta agurkų kokybė
Visi žino, kad marinavimui reikia rinktis stiprius mažo arba vidutinio dydžio agurkus. Didelės ir per minkštos daržovės tam netinka.