Šie subtilaus skonio turkiški pyragaičiai tikrai patiks visai jūsų šeimai: išbandykite šį receptą ir tikrai nenusivilsite!
Jums reikės:
- 1 stiklinės šilto vandens (200 ml)
- 1 stiklinės šilto pieno (200 ml)
- 2 valg. š. granuliuoto cukraus (40 g)
- 1 pakelio sausų mielių (10 g)
- 1/2 stiklinės augalinio aliejaus (100 ml)
- 5,5 stiklinių kvietinių miltų (660 g)
- 1 arb. š. druskos (8 g)
- 1 arb. š. sviesto (10 g)
- 1 kiaušinio trynio
- 10 ml pieno
- Aguonų
Kaip gaminti?
Į didelį dubenį įpilkite šilto vandens.
Supilkite šiltą pieną ir suberkite cukrų.
Supilkite sausas mieles ir išmaišykite.
Supilkite aliejų ir suberkite miltus.
Į mišinį įpilkite druskos ir gerai išmaišykite.
Rankomis minkykite tešlą, kuri turi būti minkšta ir nelipni.
Uždenkite tešlą ir 30 minučių palikite pastovėti.
Pabarstykite miltais ir išspauskite orą.
Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo, rankomis ištempkite ir padalinkite į 12 lygių dalių.
Iš tešlos iškočiokite rutuliukus ir sudėkite ant aliejumi pateptos lentelės.
Tešlą aptepkite aliejumi, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Patepkite minkštu sviestu.
Tešlos gabalėlį ištempkite iki nedidelės lėkštutės dydžio, sulenkite ties centru ir susukite (žr. žemiau pateiktą vaizdo įrašą).
Paruoštus pyragėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, sumaišytu su pienu.
Kiekviename pyragėlyje padarykite 3 smulkius pjūvius.
Pyragėlių viršų pabarstykite aguonomis.
Kepkite 20 minučių iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Palaukite, kol atvės, ir galite patiekti.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: