Šie maži turkiški kotletai yra skanūs tiek šalti, tiek šilti. Pabandykite pasigaminti šį įdomų patiekalą ir pradžiuginkite savo šeimą.
Ingredientai:
Malta jautiena – 500 gramų;
Svogūnai – 1 vienetas;
Česnakas – 2 skiltelės;
Kiaušinis – 1 vienetas;
Malti džiūvėsėliai – 3 valgomieji šaukštai;
Pienas arba vanduo – 50 mililitrų;
Druska, pipirai pagal skonį;
Kmynai – pagal skonį;
Augalinis aliejus;
Žalumynai dekoravimui.
Gaminimas:
Į gilų dubenį sudėkite maltą jautieną. Nulupkite svogūną ir česnaką. Perleiskite juos per mėsmalę (ar kaip kitaip susmulkinkite) ir sudėkite į mėsą. Tuomet pridėkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens arba pieno.
Tada sudėkite druską, pipirus ir kmynus. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 30 minučių. Tada iš paruoštos mėsos formuokite nedidelius kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite kotletus, kol iškeps. Papuoškite paruoštus kotletus žolelėmis ir patiekite su padažu pagal savo skonį.
Skanaus! Esame tikri, kad turkiški kotletai jums patiks!