Paruoškite purius ir minkštus duonos paplotėlius namuose pagal paprastą ir greitą receptą. Jie labai skanūs, vieno gabalėlio neužteks!
Skanūs ir minkšti paplotėliai, paruošti pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
- 400 ml vandens
- 200 ml pieno
- 90 ml augalinio aliejaus
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus (40 g)
- 1 valgomojo šaukšto sausų mielių (10 g)
- 1 šaukštelio druskos (8 g)
- 840 g paprastų miltų
- 200 g sviesto
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį įpilkite šilto vandens.
Supilkite šiltą pieną, aliejų, cukrų ir mieles.
Maišykite rankine šluotele, kad cukrus ištirptų.
Tada įberkite miltus ir druską.
Išmaišykite mentele.
Tada suberkite likusius miltus.
Toliau minkykite rankomis, kol gausite vientisą tešlą.
Dubenyje esančią tešlą uždenkite maistine plėvele.
Palikite pastovėti bent 45 minutes, kad ji pakiltų.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išmaigykite ją pirštais.
Suformuokite ritinį ir padalinkite į 18 dalių.
Iš supjaustytos tešlos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos vieną šalia kito.
Tešlą ištepkite minkštu sviestu.
Po penkių minučių tešlą šiek tiek suplokite ir sudėkite blynelius vieną ant kito.
Sudarykite 6 grupes po tris vienetus (žr. vaizdo įrašą).
Leiskite tešlai pailsėti apie 5 minutes.
Tuomet iš tešlos rankomis suformuokite apskritimą.
Užlenkite išorines puses į vidų, kad gautumėte didesnį apskritimą.
Tada pabarstykite tešlą miltais.
Dabar ištempkite tešlos paplotėlį rankomis iš abiejų pusių, kad gautųsi apvali forma.
Padėkite paplotėlį į keptuvę.
Kepkite ant vidutinės ugnies maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kai paplotėliai taps auksinės spalvos, jie bus iškepę ir galėsite patiekti.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: