Home Receptai Trupininis varškės pyragas: pasakiškai gardus desertas!

Trupininis varškės pyragas: pasakiškai gardus desertas!

0
Trupininis varškės pyragas: pasakiškai gardus desertas!

Tokios tešlos pyragams galite parinkti kokį tik norite įdarą. Šiame recepte siūloma dėti varškės įdarą.

Sudėtis

Tešlai:

  • 200 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 1 šaukštas riebios grietinės
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Įdarui:

  • 180 g riebios varškės
  • 4 šaukštai riebios grietinės
  • 50 g cukraus

Gaminimas:

  1. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, sudėkite išlydytą sviestą, cukrų, grietinę ir kiaušinį. Išmaišykite.
  2. Užminkykite gana kietą tešlą, surinkite ją į rutulį, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
  3. Varškės įdarui sumaišykite varškę, cukrų ir grietinę. Išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
  4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi lygias dalis.
  5. Vieną tešlos dalį tarka sutrinkite tiesiai į kepimo formą ir paskleiskite po visą dugną.
  6. Ant trupinių sudėkite varškės įdarą ir išlyginkite šaukštu.
  7. Sutrinkite antrąją tešlos dalį ir uždėkite ant varškės įdaro.
  8. Kepkite 180 ° C temperatūroje 30-35 minutes. Dar šiltą pyragą supjaustykite gabalėliais.

Skanaus!