Tokios tešlos pyragams galite parinkti kokį tik norite įdarą. Šiame recepte siūloma dėti varškės įdarą.
Sudėtis
Tešlai:
- 200 g miltų
- 50 g cukraus
- 70 g sviesto
- 1 šaukštas riebios grietinės
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
- 180 g riebios varškės
- 4 šaukštai riebios grietinės
- 50 g cukraus
Gaminimas:
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, sudėkite išlydytą sviestą, cukrų, grietinę ir kiaušinį. Išmaišykite.
- Užminkykite gana kietą tešlą, surinkite ją į rutulį, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
- Varškės įdarui sumaišykite varškę, cukrų ir grietinę. Išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi lygias dalis.
- Vieną tešlos dalį tarka sutrinkite tiesiai į kepimo formą ir paskleiskite po visą dugną.
- Ant trupinių sudėkite varškės įdarą ir išlyginkite šaukštu.
- Sutrinkite antrąją tešlos dalį ir uždėkite ant varškės įdaro.
- Kepkite 180 ° C temperatūroje 30-35 minutes. Dar šiltą pyragą supjaustykite gabalėliais.
Skanaus!