Dauguma mūsų bent kartą yra ragavę trupininio pyrago su uogiene, tačiau šį kartą siūlome išbandyti kitokį trupininio pyrago receptą, kuriame vietoj uogienės bus naudojama grietinė.
Jums reikės:
Tešlai:
- 180-200 g miltų
- 2 kiaušinių trynių
- 75 g sviesto
- 70 g cukraus
- Citrinos žievelės
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 24 cm skersmens kepimo formos
Įdarui:
- 380 g grietinės (20% riebumo)
- 70 g cukraus
- 2 kiaušinių baltymų
- 2 valg. š. miltų
Kaip gaminti?
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Į trynius suberkite cukrų, gerai išplakite.
Ištirpinkite sviestą ir supilkite į mišinį. Viską gerai išmaišykite.
Įtarkuokite citrinos žievelės.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą. Jei tešla per skysta, galite įberti dar šiek tiek miltų.
Iš tešlos suformuokite du vienodo dydžio rutuliukus. Vieną apvyniokite plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Paruoškite įdarą. Pirmiausia išplakite kiaušinių baltymus. Įpilkite grietinės, plakite maždaug minutę. Suberkite cukrų ir miltus, viską gerai išmaišykite.
Tešlos dalį, kurios nelaikote šaldytuve, išskleiskite ant kepimo formos dugno. Supilkite įdarą.
Likusią tešlos dalį sutarkuokite ant viršaus. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!