Neįprastai skanus ir kvapnus naminis desertas, kuris puikiai tiks prie arbatos. Receptas paprastas ir skonis tiesiog nuostabus!
Jums tikrai patiks šis trapios tešlos pyragas!
Jums reikės:
Tešlai:
- trynių – 4 vnt.
- cukraus – 100 g
- sviesto – 130 g
- paprastų miltų – 350-400 g
- kepimo miltelių – 1,5 šaukštelio
Įdaras:
- baltymų – 4 vnt.
- cukraus – 130 g
- grietinės (20%) riebumo – 400 g
- vanilinio cukraus – 1 pakelio
- bet kokio krakmolo – 3 šaukštų (aš naudojau kukurūzų)
- vyšnių 100 g (jei turite) ir 1 arbatinio šaukštelio krakmolo
Gaminimo eiga:
Trynius sumaišykite su 100 g cukraus, įdėkite minkšto sviesto, išmaišykite.
Į tešlą įberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, padarykite tešlą.
Tešlą padalykite į 2 dalis (viena dalis turi būti šiek tiek didesnė už kitą).
Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių laikykite šaldytuve.
Baltymus išplakite elektriniu maišytuvu iki putų konsistencijos.
Palaipsniui įberkite cukraus (130 g) ir toliau plakite.
Įberkite vanilinio cukraus, grietinės ir krakmolo.
Viską švelniai maišykite iki vientisos masės.
Vyšnias švelniai apvoliokite krakmole.
Formos dugną (30 * 32 cm) išklokite kepimo popieriumi.
Didžiąją tešlos dalį tolygiai paskleiskite ant dugno ir išlyginkite.
Supilkite įdarą ant tešlos, sudėliokite vyšnias.
Antrąją tešlos dalį sutarkuokite su stambia trintuve.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: