Šis trupininis pyragas yra išskirtinis dėl ypatingos pagaminimo technologijos. Šis trupininis pyragas yra gana kietos tešlos, bet tiesiog tirpstantis burnoje.
Į pyragą galite dėti bet kokią uogienę, tačiau geriau nenaudoti per skystos. Taip pat nėra labai patogu įdare rasti kauliukus, pavyzdžiui, iš vyšnių.
Trupininis pyragas
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 200 g margarino
- 250 g cukraus
- 1 šaukštelio vanilės
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 500 g miltų
- 200 g uogienės
Gaminimas:
Ištirpinkite margariną, tada supilkite į gilų dubenį.
Ištirpintą margariną sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile.
Išsijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kitus ingredientus. Miltai turėtų būti dedami palaipsniui, gerai išmaišant.
Užminkykite tešlą ir padalykite ją į 2 dalis. Viena iš jų turėtų būti šiek tiek didesnė nei kita. Tada sudėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Iškočiokite didžiąją dalį tešlos ir sudėkite į kepimo indą, iš anksto padengtą kepimo popieriumi.
Ant tešlos sudėkite uogienę. Tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Antrąją tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite, tolygiai uždengdami įdarą. Tačiau jei tingite tarkuoti, gali tiesiog smulkiai sutrupinti rankomis.
Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 190-200 laipsnių temperatūros, kepkite maždaug 25 minutes.
Trupininis pyragas iškeptas, skanaus!