Pagal šį receptą pagaminsite labai minkštą ir sultingą obuolių pyragą. Vieną kartą jo paragavę, kitą kartą kito nekepsite!
Jums reikės:
Pateiktų ingredientų kiekis skirtas 25 x 35 cm kepimo skardai
Stiklinės tūris = 250 ml
Tešlai:
- 3,5 stiklinės pusiau rupių miltų
- 250 g sviesto arba margarino
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 5 kiaušinių trynių
- 3 šaukštų tirštos grietinės
- 1/2 stiklinės cukraus
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
Įdarui:
- 2 kg obuolių
- 1 pakelio želatinos
- 1/3 puodelio cukraus
- 5 kiaušinių baltymų
- 1 pakelio pudingo miltelių (40 g)
Apibarstymui:
- 1 šaukšto ištirpinto sviesto
- 2 šaukštų cukraus
- 3 šaukštų rupių miltų
Gaminimo eiga:
- Obuolius nulupkite ir sutarkuokite su rupia tarka.
- Tada maišydami kepkite juos keptuvėje, kad suminkštėtų, ir vėliau įpilkite į juos išbrinkusios želatinos.
- Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
- Tada į dubenį kartu su tryniais ir sviestu sudėkite visus tešlai skirtus ingredientus ir išmaišykite vientisą tešlą.
- Padalinkite ją į dvi dalis, vieną iš jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį.
- Antrą tešlos dalį padėkite ant kepimo skardos dugno, kurį prieš tai padenkite kepimo popieriumi ir išlyginkite tešlą su lyg kraštais.
- Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie 7 minutes.
- Tuo tarpu pasiruoškite trupinius apibarstymui, tiesiog sumaišydami visus reikiamus ingredientus dubenyje, kad susidarytų biri masė. Jei reikia, galite pridėti daugiau miltų.
- Pasiruoškite obuolių įdarą.
- Taip pat išplakite dubenyje baltymus iki standžių putų ir palaipsniui į jas suberkite cukrų.
- Plakite, kol cukrus ištirps ir tada įmaišykite į putas pudingo miltelius.
- Visas gautas standžias putas sumaišykite su obuolių įdaru.
- Tada į obuolius įpilkite želatinos ir viską gerai išmaišykite, kad obuolių masė būtų susimaišiusi su želatina.
- Obuolių įdarą paskleiskite ant iškeptos tešlos pagrindo.
- Dabar antrą tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir užtarkuokite ant obuolių masės.
- Visą pyragą apibarstykite trupiniais ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (tik nenaudokite orkaitėje karštu oro apipūtimo funkcijos).
- Iškepęs obuolių pyragas turi būti gražios auksinės spalvos.
- Leiskite pyragui atvėsti, supjaustykite ir galėsite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!