Šis kefyro pyragas sužavės jus ne tik skoniu, bet ir paruošimu. Smagiausia tai, kad viską padarysite labai greitai. Išbandykite receptą!
Ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Cukrus – 180 g;
- Vanilinas – pagal skonį;
- Soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- Sviestas – 80 g;
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 230 g;
- Druska – 1/3 arbatinio šaukštelio.
Trupiniams:
- Sviestas – 50 g;
- Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
- Cukrus – 2 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Į kefyrą suberkite sodą ir išmaišykite, įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite ištirpintą sviestą, įberkite druskos, cukraus ir vanilino. Sudėkite išsijotus miltus ir krakmolą. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą supilkite į aliejumi išteptą kepimo formą.
Darydami trupinius sutrinkite rankomis šaltą sviestą su cukrumi ir miltais. Jei bus per drėgna, galite įdėti daugiau miltų. Gautais trupiniais apibarstykite pyragą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 min. Iškepimą galite patikrinti mediniu dantų krapštuku. Skanaus!