Kopūstai, kepami su pomidorais ir kiaušinių įdaru, gali būti puikus garnyras prie mėsos arba lengvas patiekalas pietums ar vakarienei.
Šio kopūstų troškinio skonis yra neįtikėtinas – švelnus ir labai sultingas, pomidorai palieka nuostabų poskonį.
Receptas labai lengvas ir greitas, tad nereikės prie puodų stovėti kelias valandas.
Ingredientai:
Švieži kopūstai – 500 gramų;
pomidorai – 200 gramų;
kiaušiniai – 5 vnt.;
grietinė – 2 valgomieji šaukštai;
česnakas – 1 skiltelė;
sviestas – 50 g + aptepimui;
druska, juodieji pipirai pagal skonį;
Provanso žolelės pagal skonį;
švieži žalumynai.
Gaminimas:
Nuo kopūstų nuimkite viršutinius lapus, nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite dideliais 2-3 cm griežinėliais.
Supjaustykite pomidorus ir susmulkinkite žalumynus.
Ištirpinkite sviestą keptuvėje, sudėkite kopūstus ir kepkite, kol apskrus iki rudumo.
Tuomet nuimkite kopūstus nuo ugnies.
Išplakite kiaušinius šakute, sudėkite susmulkintus česnakus, grietinę, druską, pipirus ir vėl išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite kopūstų gabaliukus, pomidorų griežinėlius, supilkite kiaušinių masę ir apibarstykite šviežiomis žolelėmis.
Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 20-25 minutes.
Patiekite patiekalą šiltą.
Skanaus!