Paprastas, greitas ir skanus patiekalas. Bulvės ir kopūstai puikiai dera tarpusavyje. Išbandykite šį gardų patiekalą, kurį tikrai pamėgsite po gausių šventinių vaišių.
Jį net rekomenduojame pabandyti pasigaminti visiškai be mėsos, nes tai tikrai šaunus naminis receptas.
Jums reikės:
- Kopūsto
- Svogūno
- Česnako
- Juodųjų pipirų
- Druskos
- Paprastų miltų tirštinimui
- Dešros ar šoninės (pasirinktinai)
- Bulvių
Pasirinktinai:
- Dešros
- Virtos arba keptos mėsos
- Grietinės
Gaminimo eiga:
Kopūstus supjaustykite griežinėliais.
Jei norite, kopūstus taip pat galite susmulkinti, bet geriau, jei jie bus stambesni.
Pasiruoškite keptuvę.
Svogūną pakepinkite kiaulienos taukuose ar lašinukuose.
Sudėkite kopūstus į pakepintus svogūnus ir gerai išmaišykite.
Troškinkite, kol jie taps beveik minkšti.
Kepimo pabaigoje įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką, pipirus ir druską.
Sutirštinkite patiekalą su miltais.
Troškinkite, kol sutirštės.
Galiausiai sudėkite supjaustytą dešrą ir šoninę (jei pageidaujate).
Tada išvirkite nuluptas ir supjaustytas bulves.
Galiausiai sumaišykite kopūstus su bulvėmis ir palikite troškintis dar 10 minučių.
Jei norite, patiekalą galite pagardinti grietine arba kietuoju sūriu.
Šį receptą galite keisti pagal savo skonį ir šiuo metu turimus ingredientus.
Žinoma, koreguokite ingredientų santykį pagal savo skonį, tikrai nesuklysite!
Linkime gero skonio!