Troškinta jautiena, tai klasikinis ir visiems žinomas patiekalas. Vargu ar atsiras tokių, kurie nemėgsta šio patiekalo. Ar žinote, kaip skaniai jį paruošti?
Štai kaip tai daro mano močiutė:
Jums reikės:
- 500 g jautienos;
- 1-2 svogūnų;
- 200 g pievagrybių;
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
- 2 šaukštai grietinės;
- 1 valgomasis šaukštas miltų;
- 200 g vandens;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
- druska ir prieskoniai pagal skonį.
Gaminimas:
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Supjaustykite pievagrybius į plonas riekeles. Kepkite svogūną iki auksinės spalvos, tada suberkite grybus ir pakepkite, kol skystis išgaruos.
Jautieną sudėkite į atskirą įkaitintą keptuvę. Kai tik mėsa pradeda ruduoti, suberkite miltus ir greitai išmaišykite. Į svogūnus ir grybus įpilkite vandens, grietinės, garstyčių ir prieskonių. Mėsą iš keptuvės perkelkite į padažą ir troškinkite, kol suminkštės.
Troškinta jautiena paruošta, patiekite ją su makaronais.