Reta kuri uogų trauktinė gali gautis tokio sodraus skonio. Juodųjų aronijų uogos, 33 vyšnių lapai, 33 aviečių lapai ir 33 juodųjų serbentų lapai yra tikras vitaminų koncentratas su subtiliu uogų aromatu.
Be neįprasto skonio, trauktinė turi daug naudingų savybių: ji gali sumažinti kraujospūdį, sustiprinti imuninę sistemą, išvalyti toksinus.
„100 lapų“ (iš tikrųjų 99) gali būti pilama į taures net pačių išrankiausių gurmanų kompanijoje. Atskiras malonumas yra klausytis spėjimų iš ko ji pagaminta.
Jums reikės:
33 juodųjų serbentų lapų;
33 vyšnių lapų;
33 aviečių lapų;
1 stiklinės juodųjų aronijų uogų;
1 valgomo šaukšto cukraus;
0,5 l degtinės;
1 šaukštelio citrinų rūgšties.
Gaminimas:
Kruopščiai nuplaukite visus lapus ir sudėkite juos į didelį puodą.
Užpilkite 800 ml vandens, uždenkite ir pastatykite ant mažos ugnies. Išmaišykite mišinį ir virkite apie 30 minučių.
Atvėsinkite ir perpilkite lapus ir uogas per sietelį, švelniai paspausdami juos šaukštu.
Po to lapus galite išmesti. Jie nebus reikalingi. Į nuovirą įpilkite cukraus ir citrinos rūgšties. Šiek tiek pašildykite, kad ištirptų. Kai nuoviras atvės, supilkite degtinę.
Perkoškite gėrimą per kelis marlės sluoksnius. Taip pašalinsite likusias nuosėdas.