Šie sausainiai tiesiog tirpsta burnoje.
Juos galite valgyti desertui ar patiekti ant šventinio stalo.
Jums reikės:
- 2 obuolių
- Žiupsnelio cinamono
- 1 valg. š. sviesto
- 1 valg. š. citrinos sulčių
Tešlai:
- 125 g sviesto
- 125 g cukraus
- 100 ml aliejaus
- 1 kiaušinio
- Vanilino
- Žiupsnelio druskos
- +/- 350 g miltų
- Maždaug 6 g kepimo miltelių
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite tešlą.
Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.
Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tirštą tešlą.
Paruoškite įdarą:
Obuolius sutarkuokite ir suberkite į keptuvę storesniu dugnu.
Įdėkite sviesto, įberkite cinamono ir tarkuotos citrinos žievelės.
Troškinkite, kol obuoliai suminkštės.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.
Supjaustykite ilgomis juostelėmis ir per vidurį sluoksniuokite obuolių įdarą.
Šakute formuokite raštą ant tešlos viršaus.
Suvyniokite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Aptepkite marmeladu, sumaišytu su trupučiu vandens.
Galite pabarstyti kokoso drožlėmis.
Skanaus!