Prasidėjus vasarai niekas nebenori atidaryti praėjusių metų marinuotų agurkų. Be to, vasarą per vieną naktį galite pasigaminti naujų, lengvai sūdytų ir traškių agurkų. Išvirkite marinatą, per naktį palaikykite jame agurkus ir kitą dieną džiaukitės skaniu užkandžiu. Patikėkite, agurkai dar niekada nebuvo tokie skanūs!
Ingredientai:
- 2 valgomieji šaukštai druskos;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
- 2 valgomieji šaukštai 9 procentų acto;
- 1 česnakas;
- 100 gramų krapų;
- 4 lauro lapai;
- pipirai.
Be to, taip pat reikės 2 litrų marinavimo stiklainių. Nuplaukite agurkus ir nupjaukite galus iš abiejų pusių. Tada padarykite marinatą. Viską sudėkite į puodą, įdėkite druskos ir cukraus ir virkite, kol ištirps. Verdant vandeniui, išjunkite ugnį, įdėkite garstyčių ir įpilkite acto. Viską sumaišykite.
Kol marinatas vėsta, sudėkite viską į stiklainius. Ant dugno suberkite pipirus, sudėkite lauro lapus, stambiai pjaustytus krapus. Tada dėkite agurkus. Kai stiklainiai bus pilni, užpilkite agurkus marinatu ir uždarykite.
Kai marinatas atvės, sudėkite viską į šaldytuvą ir palikite pastovėti per naktį. Ryte agurkai bus paruošti!
Vaizdo įrašas:
Jei laikysite agurkus ilgiau nei vieną dieną, jie taps sūresni, prisiminkite tai. Skanaus!