Prasidėjus vasarai nebesinori valgyti pernai marinuotų agurkų. Juk per vieną naktį galima pasidaryti šviežių, lengvai sūdytų ir traškių agurkų. Patikėkite, šie agurkai tikrai jus sužavės!
1 kilogramui agurkų reikės:
- 2 šaukštų druskos;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 šaukšto garstyčių;
- 2 šaukštų 9 procentų acto;
- česnako;
- 100 gramų krapų;
- 4 lauro lapų, 10 pipirų žirnelių.
Taip pat reikės 2 litrų marinavimo stiklainių.
Nuplaukite agurkus ir nupjaukite jų galus iš abiejų pusių.
Tuomet darykite marinatą. Sudėkite viską į puodą, įdėkite druskos ir cukraus ir laukite, kol ištirps. Užvirus vandeniui, išjunkite ugnį, sudėkite garstyčias ir įpilkite acto. Viską sumaišykite.
Kol marinatas vėsta, paruoškite stiklainius. Ant dugno suberkite pipirus, sudėkite lauro lapus ir stambiai supjaustytus krapus. Tada sudėkite agurkus, periodiškai tarp jų dėkite žalumynus ir kitus ingredientus.
Kai stiklainiai bus pilni, užpilkite agurkus marinatu ir sandariai uždarykite stiklainius.
Kai stiklainiai atvės, padėkite juos į šaldytuvą ir palikite per naktį. Ryte agurkai bus paruošti!
Jei laikysite agurkus ilgiau nei dieną, tada žinokite, kad jie kiekvieną dieną taps vis sūresni. Skanaus!
Vaizdo įrašas: