Kiek skanių patiekalų galima paruošti iš bulvių! Jas galima virti, kepti, trinti. Baltarusiai sugalvojo, kad iš bulvių galima kepti ir blynus, tad štai jums lengvas bulvinių blynų receptas!
Ingredientai:
bulvės – 600 gramų;
kiaušinis – 1 vienetas;
miltai – 3-4 valgomieji šaukštai;
grietinė 30% – 1 valgomasis šaukštas;
augalinis aliejus kepimui;
druska – pagal skonį;
šviežios žolelės, tarkuotas sūris arba grietinė – pagal skonį patiekimui.
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Į sutarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, įdėkite šaukštą grietinės, įberkite druskos, sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
Naudodami šaukštą, dėkite į keptuvę bulvinius blynus ir kepkite juos, kol apkeps iš abiejų pusių. Iškeptus blynus patiekite su smulkiai supjaustytomis žolelėmis, tarkuotu sūriu ar grietine.
Šis bulvinių blynų receptas yra tikrai labai paprastas. Skanaus!