Jei šios šviežių kopūstų salotos jums dar nepažįstamos, rekomenduojame jas pasigaminti. Jos gali būti ir garnyras ir valgomos vienos.
Jums reikės:
- balti kopūstai – 500 g;
- morkos – 75 g;
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- druska – 0,5 šaukštelio;
- actas 9% – 1,5 šaukšto;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai
Gaminimas:
Susmulkinkite baltuosius kopūstus. Morkas sutarkuokite rupia tarka. Kopūstus ir morkas sumaišykite su druska. Maišykite rankomis, lengvai spausdami kopūstus. Taip jie taps minkštesni ir išskirs sultis. Kopūstus palikite 15 minučių.
Paėjus šiam laukui įpilkite cukraus, acto ir gerai išmaišykite šaukštu. Palikite 5 minutes. Įdėkite pjaustytų žolelių ir augalinio aliejaus. Padėkite į šaldytuvą maždaug 20 minučių.
Traškios kopūstų salotos su marinatu, paruoštos!